Citromfüves sárgabarack "calippo"

2012-07-13

sponsored links


Ma reggelre lecsökkent a lakás hõmérséklete 29C fokra. Hurrá!!! Igen, hurrá. 33C fokhoz képest már ez is valami. Egyre többet fordulok meg újra a konyhában. Na a sütõt még nem kapcsoltam be, de fõztem már vacsorát a héten és desszert is került az asztalra. Nem más, mint jégkrém. Egy nagyon egyszerû változat. Vizes alapú és ezen kívül még három alapanyag került bele. Elég lett volna kettõ is, ha a barackok még érettebbek és édesebbek lettek volna. 

Barack az alap, ezt párosítottam citromfûvel és egy kevés juharsziruppal. A citromfû csipkézett levelei fûszeresek és nevébõl adódóan citrom illatúak. Imádom megdörzsölni az ujjaimmal, majd öt percen át szagolgatni. Nálam a beszerzési forrás a Lecsós Kerti szomszédság volt. Judit termeszti parcelláján és az engedélyével szedtem nála néhány szálat. (Köszi, Judit! :)). Ha egyáltalán nem jutunk hozzá, helyettesítsük friss mentával. Azzal is nagyon finom (tavaly már készítettem egy ilyen párosítású desszertet).

Ez valóban egy könnyû, frissítõ jégkrém. Tényleg olyan, mint a calippo. Igaz évekkel ezelõtt nyaltam utoljára, de az a kevés emlék, ami megmaradt róla, az az, hogy frissítõ hatású, gyümölcsös és enyhén savanykás.

(Praliné Zsuzsinál láttam calippo formát, õ a Tschibo-ban vette. Eszköz híján nálam normál jégkrémek készültek. Forma: innen.)

Citromfüves sárgabarack "calippo"

Hozzávalók 4 db jégkrémhez: ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/zizikalandjai...

sponsored links

Keres?s